Roger Raveel - Met heldere verf en verlangen ,

Artikelcode : 1000001276

Tussen 2016 en 2020 verscheen er in elke aflevering van Poëziekrant (uitgave Poëziecentrum vzw)  een gedicht van een hedendaagse dichter bij een werk van Roger Raveel. Daarmee werd een mooie traditie voortgezet, want in het verleden lieten vele grote namen zich inspireren door Raveels werk (Hugo Claus, Roland Jooris, Rutger Kopland, …). Die gedichten werden, samen de bijbehorende kunstwerken, gebundeld in een prachtige uitgave naar aanleiding van de grote Raveel-retrospectieve in Bozar in Brussel (18/3–21/7).
Met gedichten van onder anderen Maud Vanhauwaert, Anna Borodikhina, Paul Demets, Annemarie Estor, Lies Van Gasse, Dominique De Groen, Astrid Haerens, Joke van Leeuwen, Arno Van Vlierberghe en Bette Westera, en aangevuld met twaalf speciaal voor het boek geschreven gedichten van onder meer Amina Belôrf, Moya De Feyter, Asha Karami, Jens Meijen en Iduna Paalman.

Met heldere verf en verlangen. Dichters bij Raveel is daarmee een uniek overzicht van het werk van Roger Raveel én een staalkaart van de contemporaine Nederlandstalige poëzie.

Uitgegeven door Poëziecentrum vzw, samengesteld door Carl De Strycker, soft cover, 104 pp

  22,00 Direct leverbaar
Voor 14h00 besteld, morgen in huis
Niet tevreden geld terug
Levering op afspraak