Secundair onderwijs

Museumtour met workshop

Een actieve rondleiding in het woonhuis en de ateliers van Constant Permeke brengt de jongeren in contact met de inspiratiebronnen en de vele thema’s waarin Constant Permeke zich verdiepte. Ze maken kennis met een uitgebreide verzameling van zijn expressionistische tekeningen, schilderijen en sculpturen, met zijn bijzondere beeldtaal en zijn eigenzinnig gecombineerde technieken. Een schets die ze maken van een detail uit een kunstwerk of van een zicht op de uitgestrekte tuin, verwerken ze verder in het atelier van studio Permeke, kiezend uit verschillende beeldende technieken zoals tekenen met houtskool, schilderen met acrylverf of drukken met de etspers.

Wanneer: een museumtour met workshop kan je boeken van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 12 uur of van 13.30 tot 15.30 uur

Duur: 2 uur
Kostprijs: 1,25 euro/ leerling
Aantal: max. 25 leerlingen/ gids

Wil je graag met 2 of meerdere groepen tegelijk komen? Dan werken we een doorschuifsysteem op maat uit.

Leuke tip? Je kan in de tuin van het museum gezellig picknicken met je klas!

Boeken

Onder de pers

Met deze workshop grafiek maken we kennis met de vele thema’s waarin Constant Permeke zich verdiepte. We grasduinen in zijn onderwerpen, bekijken compositie, licht, kleur, vorm, donker, schaduw, textuur en details in zijn kunstwerken om dan in het atelier te experimenteren met een eigen druktechniek. De leerlingen leren de technische vaardigheden die horen bij grafiek: ze krassen, tekenen, wrijven, kleven en drukken hun kunstwerk tot leven met de grote etspers van Studio Permeke.

Kies tussen:
- Monotypes
- Droge naald op melkkarton of plexiplaat
- Collografie of collagedruk

Wanneer: deze workshop grafiek kan je boeken van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 12 uur of van 13.30 tot 15.30 uur

Duur: 2 uur
Kostprijs: 1,25 euro/ leerling
Aantal: max. 25 personen/ gids

Boeken

Interactieve museumtour

Deze interactieve museumtour zonder creatief atelier is een mooie kennismaking en verdieping in het leven en het werk van Constant Permeke. In het woonhuis en de ateliers van Permeke zijn een uitgebreide verzameling tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken van zijn hand te zien. Samen met de gids verdiepen de jongeren zich in zijn inspiratiebronnen en in de vele thema’s die hem boeiden, ze leren zijn beeldtaal lezen en de meerwaarde begrijpen van zijn eigenzinnig gecombineerde technieken. Ze denken voorbij het kunstwerk, analyseren de tijdsgeest en maatschappelijke context. Hoe geconditioneerd is onze blik op de wereld vandaag en de manier waarop we naar kunst kijken? Er is ruimte voor opdrachten, interactie en het formuleren van een eigen mening.

Rondleiding met creatieve opdrachten in de museumzaal (zonder atelier)

Doelgroep: secundair onderwijs, steeds aangepast aan de leeftijd.

Duur: 1,5 uur
Kostprijs: 60 euro/ gids
Aantal: max. 25 leerlingen/ gids

Leuke tip? Je kan in de tuin van het museum gezellig picknicken met je klas!

Boeken