Shaved Rapunsel, Scheherazade & the Shearling Ram from Arcady

Orla Barry

Shaved Rapunsel, Scheherazade & the Shearling Ram from Arcady

Diep geworteld in een vorm van artistieke ‘blootsvoets antropologie’ Shaved Rapunzel, Scheherazade en de Shearling Ram van Arcady reflecteert zowel op de cultuur van loskoppeling van de natuurlijke omgeving als de grenzen van kunst, gender en het landelijke alledaagse. Het vertelt over de ervaringen van kunstenaar Orla Barry die de stad heeft verlaten en is teruggekeerd naar haar roots om herboren te worden als een hybride: een boer-kunstenaar.

In deze collectie komt het idee van het benaderen van taal als kneedbaar materiaal uit de oefenruimte. Het is een aspect van oraliteit dat altijd naar voren komt in het schrijven van Barry. In feite is dit geen boek: het is een voorstelling.

Al het schrijven van Orla Barry komt voort uit een of andere fysieke handeling. Het is kunst in de maak, letterlijk onderzoek in het veld. Voor Barry is het combineren van landbouw en cultuur een voortdurende activiteit die vocabulaires, tonen en formele vormgeving in haar werk creëert. Het resultaat is een universum van maffiaherders, pionherders en verfijnde herders; van rode lippenstift, veeteelt, godslastering en dierendrama's; van gereïncarneerde schapen, esthetische schapen, zieke schapen en zwarte schapen; van placenta's, seksueel verlangen, geslacht, shit-tanks en adoptie-eenheden. Van kopen, verkopen, slachten en liefhebben.

Engels

Orla Barry en Lisa Godson, 182p, soft cover, ed. Mu.ZEE Co-puplisher Wexford Art Center

20,00 Direct leverbaar