PLAN JE BEZOEK

 

Individueel bezoek

€ 3
€ 2,50   groepen vanaf 15 personen, 65+,…
€ 1        jongeren 13 tot 26 jaar
Gratis    kinderen tot 12 jaar

Koop hier uw ticket

In groep

Permekemuseum tuin

Rondleiding in het Permekemuseum en tentoonstellingen

Ben je op zoek naar inspiratie voor een uitstap met familie, vrienden of met je vereniging?

 

Studio Permeke XL

Studio Permeke XL biedt een diversiteit aan workshops voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Studio Permeke - voor leerkrachten

Permeke prof

Wil je je als leerkracht of begeleider laten onderdompelen in een muzisch bad? Zou je je volgend knutselproject graag kunstzinnig en creatief willen vormgeven? Misschien zie je niet onmiddellijk hoe je je lessen kan verrijken met een vleugje kunst? Bij iedere reeks krijg je tips om met kinderen te kijken naar kunst. Via drama, muziek, poëzie of beeld gaan we speels aan de slag. In deze sessies mag je je eigen (klein)kinderen meebrengen om samen met hen te beleven en te creëren. Een geknipte manier om af te stemmen met je eigen doelgroep! In het atelier ontdekken we bijzondere combinaties met herkenbare en betaalbare materialen.

Permeke prof kan je ook boeken als bijscholing voor leerkrachten.

Doelgroep: voor leerkrachten en begeleiders uit het onderwijs, opvang, instelling of organisatie en hun eigen (klein)kinderen

Kostprijs: leerkrachten 55 euro, kinderen volledig gratis

Aantal: max. 25 deelnemers

Inschrijven verplicht

 
 
 

Divers

Toegankelijkheid van het museum

Het Permekemuseum is slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Blindgeleide honden zijn toegelaten.

De Provincie West-Vlaanderen biedt een mooie financiële tegemoetkoming voor een bezoek aan een museum. De provincie voorziet West-Vlaamse jeugdwerkorganisaties, speelpleinwerkingen en armoedeverenigingen een tegemoetkoming van 50 % in het busvervoer (zelfs 70 % voor openbaar vervoer), 50 % van de toegangsprijs of prijs workshop, 50% van de kosten voor de gids (www.west-vlaanderen.be/subsidie-bezoek-west-vlaamse-erfgoedlocaties).

Creatief atelier voor mensen met een mentale beperking

Het Permekemuseum wil toegankelijk zijn voor een breed en divers publiek, dus ook voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Het directe contact met de kunstwerken zorgt voor bijzondere momenten tussen deelnemer, begeleider en gids. Op hun maat maken ze een speelse verkenningstocht doorheen het museum, ze luisteren naar de boeiende verhalen over de kunstwerken en ze experimenteren met vormen, lijnen, kleuren, ritme en heel diverse materialen.

Duur: 2 uur
Kostprijs: 1,25 euro per deelnemer
Aantal: max. 20 kinderen

Boeken

Voor mensen in armoede

Mu.ZEE is aangesloten bij:
Uitpas (www.uitinoostende.be)
Vrijuit (www.vrijuit.nu)
Iedereen verdient vakantie (www.iedereenverdientvakantie.be)
voor een korting op de toegangsprijs en de rondleiding met gids.

Permeke zomerfestival

Sinds enkele jaren organiseert het Permekemuseum het ‘Permeke Zomerfestival’.
Dit zomerfestival start met de paasvakantie en eindigt met de herfstvakantie. Naast een tijdelijke tentoonstelling over hedendaagse kunst in het beeldhouwatelier staat elke vrijdagavond de maand juni in het teken van de jazzmuziek, geselecteerd door het kunstencentrum KAAP en tijdens de jaarlijkse rommelmarkt, einde augustus in Jabbeke, kunnen de (boeken)liefhebbers tijdens de antiquarische boekenmarkt Permekes boekentuinsnuisteren in oude uitgaven, unieke edities en collector items. In de wintermaanden ruimt de tijdelijke tentoonstelling in het beeldhouwatelier plaats voor werk van Constant Permeke. In de oude woning daarentegen is er altijd werk tentoongesteld van Constant Permeke

Programma :

30.08.20 : Livestream! Beleef JazzyFridays@Permekemuseum vanuit jouw kot!

 
 
 

Permekes boekentuin

In de tuin van het Permekemuseum kan je opnieuw naar hartenlust snuisteren in de oude uitgaven, uitzonderlijke boeken, unieke edities en collector items.

In het atelier vind je zelfstandige doe- en kijkopdrachten voor jong en oud.

Wanneer?
Zondag 30 augustus 2020
van 10 tot 18 uur

Prijs en info
Gratis en doorlopend