PLAN JE BEZOEK

 

Individueel bezoek

Na de maatregelen die de Vlaamse regering heeft genomen om de pandemie te bestrijden, sluiten Mu.ZEE en het Permekemuseum tot nader order vanaf 29.10.


€ 3
€ 2,50   groepen vanaf 15 personen, 65+,…
€ 1        jongeren 13 tot 26 jaar
Gratis    kinderen tot 12 jaar

Koop hier uw ticket

In groep

Permekemuseum tuin

Rondleiding in het Permekemuseum en tentoonstellingen

Ben je op zoek naar inspiratie voor een uitstap met familie, vrienden of met je vereniging?

 

Studio Permeke XL

Studio Permeke XL biedt een diversiteit aan workshops voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Studio Permeke - met kinderen

Over Studio Permeke

Al enkele jaren groeit en bloeit er opnieuw een magische plek voor creativiteit en ontplooiing in het oorspronkelijke woonhuis van Constant Permeke. De kunstenaar palmde de vele kamers van zijn huis in met schildersezels, verftubes, boetseersokkels, beeldhouwmoules en levensgrote houtskooltekeningen. Studio Permeke zeilt verder op de creatieve energie die hij daar inblies. In een gezellig atelier dat uitziet op een prachtige tuin vinden er beeldende ateliers plaats voor scholen, groepen, kinderen en volwassenen.

Ontdek het volledige aanbod in de volgende rubrieken!

Creatieve ateliers op woensdagnamiddag

Tijdens het schooljaar organiseert Studio Permeke op woensdagnamiddag thematische reeksjes voor kleuters, jonge en oudere kinderen. We trekken alle registers open en ontdekken uitdagende beeldende technieken om mee te experimenteren. We bouwen telkens iets moois op met de kinderen, op hun tempo en met hun eigen creativiteit. Aan inspiratie geen gebrek in het gezellige atelier van Constant Permeke!

Wanneer: reeks van enkele opeenvolgende woensdagen (niet in de vakantieperiodes), telkens van 14 tot 16 uur

Duur: 2 uur

Kostprijs: 5 euro per atelier/ woensdag

Inschrijven is verplicht door max. aantal kinderen

Taal: Nederlands

Op woensdagnamiddag : zie TE DOEN

Parcours en workshops voor het gezin

Ben je liefhebber van een speelse uitdaging? Heb je nood aan een creatieve por of een kunstzinnig avontuurtje? Kriebelt het om te experimenteren met een nieuwe techniek? Is je kind een creatieve duizendpoot of wil je hem/haar eens voorzichtig laten proeven van kunst? Zoek je naar een fijne activiteit om jullie band te versterken? Bij onze parcours en workshops voor het gezin kiezen we voor een mix van leeftijden en betrekken we er graag de familie bij. Want generaties die samen kunst maken, dat zorgt voor verrassende bestuivingen!

De speelse gezinsrondleidingen voor kinderen, ouders en grootouders vinden plaats tijdens de schoolvakanties. Je kunt aansluiten bij de groep mits reservering.

Kampjes tijdens de schoolvakanties

Is je kind een creatieve duizendpoot of wil je hem/haar eens voorzichtig laten proeven van kunst? Tijdens de vakantieperiodes vinden er een kampjes plaats in Studio Permeke, voor meerdere dagen en met een wisselende focus qua thema en technieken. Ons aanbod is meestal per leeftijd, maar we kiezen ook soms voor een mix van leeftijden zodat broer en zussen samen kunnen creëren!


 

Verjaardagsfeestjes

Jarig?! Maak van je verjaardag een onvergetelijk feest en vier het samen met je vriendjes in het Permekemuseum! Kruip in de verrassende verhalen van de kunstwerken of speel het museumspel ‘superhelden van de kunst’, knutsel met duizend-en-één-materialen en smul van de heerlijke pannenkoeken.

Voor wie: vanaf je 5de verjaardag

Aantal: max. 15 kinderen

Kies tussen: museumspel ‘Superhelden van de kunst’ of de verjaardagsworkshop op maat van hun leeftijd.

Wanneer: op woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag, van 13.30 tot 16.30 uur

Kostprijs: 13 euro per kind, met een minimumprijs van 65 euro en een maximum van 15 kinderen

We voorzien pannenkoeken of cake en 2 drankjes per kind.

De geschenkjes voor de jarige kunnen aan het einde worden uitgedeeld.

Boeken

 

Studio Permeke - voor leerkrachten

Permeke prof

Wil je je als leerkracht of begeleider laten onderdompelen in een muzisch bad? Zou je je volgend knutselproject graag kunstzinnig en creatief willen vormgeven? Misschien zie je niet onmiddellijk hoe je je lessen kan verrijken met een vleugje kunst? Bij iedere reeks krijg je tips om met kinderen te kijken naar kunst. Via drama, muziek, poëzie of beeld gaan we speels aan de slag. In deze sessies mag je je eigen (klein)kinderen meebrengen om samen met hen te beleven en te creëren. Een geknipte manier om af te stemmen met je eigen doelgroep! In het atelier ontdekken we bijzondere combinaties met herkenbare en betaalbare materialen.

Permeke prof kan je ook boeken als bijscholing voor leerkrachten.

Doelgroep: voor leerkrachten en begeleiders uit het onderwijs, opvang, instelling of organisatie en hun eigen (klein)kinderen

Kostprijs: leerkrachten 55 euro, kinderen volledig gratis

Aantal: max. 25 deelnemers

Inschrijven verplicht

 
 
 

Divers

Toegankelijkheid van het museum

Het Permekemuseum is slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Blindgeleide honden zijn toegelaten.

De Provincie West-Vlaanderen biedt een mooie financiële tegemoetkoming voor een bezoek aan een museum. De provincie voorziet West-Vlaamse jeugdwerkorganisaties, speelpleinwerkingen en armoedeverenigingen een tegemoetkoming van 50 % in het busvervoer (zelfs 70 % voor openbaar vervoer), 50 % van de toegangsprijs of prijs workshop, 50% van de kosten voor de gids (www.west-vlaanderen.be/subsidie-bezoek-west-vlaamse-erfgoedlocaties).

Creatief atelier voor mensen met een mentale beperking

Het Permekemuseum wil toegankelijk zijn voor een breed en divers publiek, dus ook voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Het directe contact met de kunstwerken zorgt voor bijzondere momenten tussen deelnemer, begeleider en gids. Op hun maat maken ze een speelse verkenningstocht doorheen het museum, ze luisteren naar de boeiende verhalen over de kunstwerken en ze experimenteren met vormen, lijnen, kleuren, ritme en heel diverse materialen.

Duur: 2 uur
Kostprijs: 1,25 euro per deelnemer
Aantal: max. 20 kinderen

Boeken

Voor mensen in armoede

Mu.ZEE is aangesloten bij:
Uitpas (www.uitinoostende.be)
Vrijuit (www.vrijuit.nu)
Iedereen verdient vakantie (www.iedereenverdientvakantie.be)
voor een korting op de toegangsprijs en de rondleiding met gids.