Studio Permeke - met kinderen

Over Studio Permeke

Al enkele jaren groeit en bloeit er opnieuw een magische plek voor creativiteit en ontplooiing in het oorspronkelijke woonhuis van Constant Permeke. De kunstenaar palmde de vele kamers van zijn huis in met schildersezels, verftubes, boetseersokkels, beeldhouwmoules en levensgrote houtskooltekeningen. Studio Permeke zeilt verder op de creatieve energie die hij daar inblies. In een gezellig atelier dat uitziet op een prachtige tuin vinden er beeldende ateliers plaats voor scholen, groepen, kinderen en volwassenen.

Ontdek het volledige aanbod in de volgende rubrieken!

Creatieve ateliers op woensdagnamiddag

Tijdens het schooljaar organiseert Studio Permeke op woensdagnamiddag thematische reeksjes voor kleuters, jonge en oudere kinderen. We trekken alle registers open en ontdekken uitdagende beeldende technieken om mee te experimenteren. We bouwen telkens iets moois op met de kinderen, op hun tempo en met hun eigen creativiteit. Aan inspiratie geen gebrek in het gezellige atelier van Constant Permeke!

Wanneer: reeks van enkele opeenvolgende woensdagen (niet in de vakantieperiodes), telkens van 14 tot 16 uur

Duur: 2 uur

Kostprijs: 5 euro per atelier/ woensdag

Inschrijven is verplicht door max. aantal kinderen

Taal: Nederlands

Op woensdagnamiddag : zie TE DOEN

Parcours en workshops voor het gezin

Ben je liefhebber van een speelse uitdaging? Heb je nood aan een creatieve por of een kunstzinnig avontuurtje? Kriebelt het om te experimenteren met een nieuwe techniek? Is je kind een creatieve duizendpoot of wil je hem/haar eens voorzichtig laten proeven van kunst? Zoek je naar een fijne activiteit om jullie band te versterken? Bij onze parcours en workshops voor het gezin kiezen we voor een mix van leeftijden en betrekken we er graag de familie bij. Want generaties die samen kunst maken, dat zorgt voor verrassende bestuivingen!

De speelse gezinsrondleidingen voor kinderen, ouders en grootouders vinden plaats tijdens de schoolvakanties. Je kunt aansluiten bij de groep mits reservering.

Kampjes tijdens de schoolvakanties

Is je kind een creatieve duizendpoot of wil je hem/haar eens voorzichtig laten proeven van kunst? Tijdens de vakantieperiodes vinden er een kampjes plaats in Studio Permeke, voor meerdere dagen en met een wisselende focus qua thema en technieken. Ons aanbod is meestal per leeftijd, maar we kiezen ook soms voor een mix van leeftijden zodat broer en zussen samen kunnen creëren!


 

Verjaardagsfeestjes

Jarig?! Maak van je verjaardag een onvergetelijk feest en vier het samen met je vriendjes in het Permekemuseum! Kruip in de verrassende verhalen van de kunstwerken of speel het museumspel ‘superhelden van de kunst’, knutsel met duizend-en-één-materialen en smul van de heerlijke pannenkoeken.

Voor wie: vanaf je 5de verjaardag

Aantal: max. 15 kinderen

Kies tussen: museumspel ‘Superhelden van de kunst’ of de verjaardagsworkshop op maat van hun leeftijd.

Wanneer: op woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag, van 13.30 tot 16.30 uur

Kostprijs: 13 euro per kind, met een minimumprijs van 65 euro en een maximum van 15 kinderen

We voorzien pannenkoeken of cake en 2 drankjes per kind.

De geschenkjes voor de jarige kunnen aan het einde worden uitgedeeld.

Boeken