Jacqueline Mesmaeker, Quelle aventure!

Artikelcode : 1010002528

Het werk van Jacqueline Mesmaeker is ongrijpbaar, discreet en boeiend. Vertrekkend van analytische intenties en experimentele protocollen gekoppeld aan perceptie en representatie, blijft haar praktijk verankerd in een literair en poëtisch universum, inclusief verwijzingen naar Lewis Carroll, Mallarmé, Melville of Paul Willems. Minimaal, soms zelfs onopgemerkt, is haar zeldzame en precieze werk niettemin aanwezig. Het neemt gewillig de ruimte over, speelt met de feitelijke en symbolische architectuur, onthult de structuren en krachtlijnen, maar ook de fouten, door hun perspectieven te dwarsbomen of ze te corrigeren met delicate aanrakingen.

In 2020 toonden CC Strombeek, BOZAR en Roger Raveelmuseum nieuwe selecties van Mesmaekers fragiele ensembles; poëtische werken die elke semantische beschrijving ontwijken. 

Dit boek vormt een catalogus van Mesmaekers trilogie van solotentoonstellingen in 2020: Ah, Quelle aventure ! in Bozar (mei-juli 2020) en CC Strombeek (januari-maart 2020) en De page en page in Roger Raveelmuseum (december 2020-maart 2021).

Ontwerp: Studio Luc Derycke

  39,90 Direct leverbaar
Voor 14h00 besteld, morgen in huis
Niet tevreden geld terug
Levering op afspraak